Was je Bucas deken(s) op tijd!

Menig paardenbezitters zijn weer aan het wassen geslagen en bij de dekenwasserijen stromen de winterdekens binnen. Het is namelijk nu de tijd om de winterdekens te laten wassen, voordat je deze voor lange tijd opbergt tot het volgende seizoen. 

Waarom is het wassen van een deken zo belangrijk?

Het wassen van een paardendeken is van essentieel belang. Als je een deken namelijk vol met mest, urine, vuil en huidvet voor lange tijd opbergt, dan heeft het vuil heel de zomer de tijd om de unieke eigenschappen zoals een waterdichte coating, ademend- en vocht absorberend vermogen aan te tasten. 

Het wassen kun je zelf doen of uitbesteden aan een professionele dekenwasserij, die volgens de Bucas wasvoorschriften wassen. Voor degene die nog niet bekend zijn met de Bucas wasvoorschriften:

  • Maximaal 40 graden
  • Geen wasverzachter
  • Niet in de droger
  • Gebruik alleen Bucas Wash
  • Niet chemisch reinigen

De reden waarom er Bucas Wash wordt geadviseerd; met gewoon wasmiddel weet je niet waar je mee wast en/of er agressieve reinigingsmiddelen in zitten of andere middelen aan toegevoegd zijn. ‘Gewoon wasmiddel’ kan een deken dus beschadigen. Met Bucas Wash ben je ervan verzekerd dat het wasmiddel geschikt is voor jouw deken(s), het wasmiddel kun je vaak gebruiken en je kunt hier Bucas dekens onbeperkt wassen. Vaak wassen is beter dan te weinig.

Behouden van waterafstotend vermogen

Om het waterafstotend vermogen van de deken te behouden, is het verstandig om je deken met Rug Conditioner in te sprayen.  

Het hoe en waarom, legt Jacob Janssen uit in deze video: https://youtu.be/5SeyASBV0bU