De ideale buitendeken met Therapy werking

Bucas Therapy deken

Menig paardenbezitters zijn enorm tevreden over de Bucas Therapy deken, inmiddels zijn er ontzettend veel positieve ervaringen en succesverhalen bekend over deze ‘wonderdeken’. 

Alle Therapy dekens zijn voorzien van een speciaal therapeutisch materiaal op het rug gedeelte. Het speciale materiaal aan de binnenkant van de deken stimuleert de bloedcirculatie. Ieder levend wezen maakt magneetvelden aan in het lichaam, het speciale materiaal houdt de magneetvelden van het lichaam vast en daardoor krijg je een verhoogde bloedcirculatie. Vandaar dat het ook wel een therapeutische deken genoemd wordt (geen magneetdeken).  

Een verhoogde bloedcirculatie biedt vele voordelen zoals onder andere soepelheid, ontspannenheid en afvoer van afvalstoffen. Verder zul je merken dat je paard relaxter is tijdens transport. Tijdens het rijden merk je dat hij losser, minder strak en minder stijf in zijn lijf is. Na het rijden worden afvalstoffen afgevoerd waardoor je paard minder last heeft van verzuring van de spieren en wordt het herstel bevorderd. 

Nieuw pareltje onder de Bucas dekens

Bucas heeft weer een nieuw pareltje van een deken toegevoegd aan haar Therapy assortiment, namelijk de Bucas Therapy Turnout.

Al een aantal jaar gebruiken veel paarden bezitters de Bucas Therapie deken 24/7. Hier zijn geen nadelige effecten van bekend. Dit maakt dat Bucas het advies qua opbouwen heeft aangepast; er is geen beperking of limiet meer in het gebruik*. 

Omdat veel paarden de deken 24/7 dragen, ontstond er ook snel een behoefte aan een Therapy deken die 24/7 gedragen kan worden, voor zowel binnen- als buiten. 

Bucas staat bekend om haar oersterke waterdichte en ademende Turnout dekens, waarbij de Therapy Turnout natuurlijk niet kan ontbreken. Deze Therapeutische regendeken combineert een sterke ballistic nylon buitenstof met een goed vochtregulerende gladde nylon voering. Het rugstuk is vanzelfsprekend voorzien van het speciale therapeutische materiaal zoals we van de Therapy deken gewend zijn.

Kortom: de Therapy deken is de perfecte combi tussen de Smartex Turnout en de Therapy deken van Bucas. Er zijn drie varianten verkrijgbaar van de deken; de Light, de medium en extra.

Therapy Turnout Light, het beste te gebruiken bij 0 tot 14 graden. 
Therapy Turnout Medium, het beste te gebruiken bij -10 tot +12 graden. 
Therapy Turnout Extra, het beste te gebruiken bij -20 tot +10 graden.

De aangegeven temperaturen zijn een hulpmiddel om tot de juiste dekenkeuze te komen. Er zijn een aantal facturen waardoor het advies kan afwijken. O.a. scheren, luchtvochtigheid, conditie, ras, leeftijd paard en wind.  

*We adviseren om bij het eerste gebruik van de Therapy deken jouw paard de eerste 5 minuten te bekijken. Veel paarden ontspannen direct. Er is van een klein aantal paarden bekend dat zij in het begin iets onwennig reageren. Door de bloedcirculatie stimulatie kan een paard iets in zijn lijf voelen wat het niet herkend en sommige paarden moeten even aan dit gevoel wennen en daarna gaan ze pas ontspannen.