Bucas Sweet Itch beschermt je paard tegen zomereczeem

Zomereczeem bij paarden

Zomereczeem bij paarden is geen pretje. Zo kan een paard last krijgen van jeuk bij de staart en manen, kale plekken en open wonden (soms wel tot bloedens aan toe). 

Zoals we allen zien en merken, hebben we te maken met een zachte winter. Dit betekend dat de mugjes (Culicoides mug, oftewel knutten) die jouw paard steken, dit jaar waarschijnlijk een stuk sneller aanwezig zullen zijn. Een goede reden om alvast te starten met een aantal maatregelen, waaronder voldoende bescherming voor jouw paard. 

Veel paardenbezitters weten dat er eczeemdekens bestaan. Maat wat minder bekend is; vroeg genoeg beginnen met een eczeemdeken. Zeker als jouw paard gevoelig is voor zomereczeem. 

Mocht het nog te koud zijn voor een eczeemdeken, dan kun je in de eerste instantie beginnen met een regendeken of gevoerde deken met een staartflap en een hals. Zo worden de probleemgebieden zoals de hals en de staartwortel bedekt. Want ook al is het koud(er) buiten, vaak zijn de knutten al flink actief zonder dat je er erg in hebt. Preventie is de sleutel tot succes. Begin dus met een deken voor het muggenseizoen begint.

Zodra het buiten wat warmer begint te worden (vanaf 14 graden), dan kun je overstappen naar een eczeemdeken zoals de Bucas Sweet Itch.

De Bucas Sweet Itch

De Sweet Itch deken van Bucas voorkomt dat het paard gestoken wordt. De deken is gemaakt van een speciaal ontwikkelde stof die zelfs de kleinste insecten tegenhoudt, waarbij er extra aandacht is besteed aan de probleemgebieden; de manen- en staartgedeeltes. De deken bedenkt het volledige lichaam van het paard, met een halsstuk tot aan de oren om zo de manen volledig te beschermen. Een elastische, afneembare buikflap beschermt de onderbuik van het paard, van kruis tot ellenboog. Een grote staartflap bedekt de staartwortel. De bilkoorden houden de deken op zijn plaats, de gevoerde borstflap zorgt ervoor dat de deken comfortabel zit en de schouderplooien zorgen voor extra bewegingsvrijheid. 

De Sweet Itch werkt tevens als een parasol, deze biedt namelijk UV-bescherming. Hierdoor wordt verbranding en verkleuring van de vacht vooromen. 

De Sweet Itch Zebra biedt nog meer bescherming dan de zilverkleurige Sweet Itch deken. Het is wetenschappelijk bewezen dat vliegen in de war raken van de zebrastrepen en dus bij het paard vandaan blijven. Dit komt omdat vliegen met infrarood kijken, door de zebrastrepen raken zij gedesoriënteerd. De zebraprint houdt hierdoor meer dan 70% van de insecten op afstand en geeft veel meer rust in de directe omgeving van het paard.

Koop de dekens niet te groot. Zie ook www.bucas.com – help- hoe meet ik mijn paard.