Alles over de speciale Bucas Therapy deken

De wonderdeken van Bucas: de Bucas Therapy deken

De Bucas Therapy deken is een hele speciale deken. De deken is voorzien van speciaal therapeutisch materiaal over het gehele rug gedeelte. De zijkant van de deken is voorzien van Stay- Dry materiaal dat razendsnel het zweet opneemt. 

Het rug gedeelte van de Therapy deken stimuleert de bloedcirculatie. Hoe werkt dat dan precies?
Ieder levend wezen maakt magneetvelden aan. De speciale therapy stof houdt deze magneetvelden vast. Het is dus geen magneetdeken, er zitten geen magneten in verwerkt 😊

De magneetvelden die het paard al aanmaakt, die worden vastgehouden waardoor de bloedcirculatie wordt verhoogd. Een goede bloedcirculatie zorgt voor onder andere ontspannenheid, soepelheid, afvoer van afvalstoffen. Hierdoor heb je minder kans op verzuring van de spieren en wordt het herstel bevordert.  

Je merkt onder andere dat je paard warm aanvoelt, meer ontspannen op stal en tijdens transport is. Als je opstapt dan zul je merken dat je paard losser en soepeler door zijn lijf is. Minder strak, minder gespannen, minder stijf.

Na het rijden voert de deken afvalstoffen af en bevordert het herstel. Stel, je hebt je paard hard aan het werk gezet en de volgende dag komt hij stijf van stal, dan zul je met deze deken merken dat het stukken minder is.

Je kunt de deken onbeperkt 24/7 gebruiken. Wissel de deken ook een keer af, dus laat hem eens achterwege. Je paard kan wennen aan de ontspannenheid. Als je de deken een aantal dagen niet gebruikt, dan merk je gelijk het verschil en weet je wat de deken altijd al gedaan heeft. Ieder paard heeft er belang bij, zowel jonge als oude paarden. Of je nu op hoog niveau rijdt of recreatief. Geniet van deze deken, het is een bijzondere deken.

Gebruik de deken vooral tijdens de koudere periodes, in de wintermaanden en het voorjaar. (In de zomermaanden adviseren we om de Therapy Light te gebruiken, deze light versie is voorzien van mesh materiaal aan de zijkant). 

Moet een paard wennen aan een Therapy deken?

Sommige paarden die reageren een beetje vreemd in het begin. Die voelen iets, omdat ze het gevoel niet kunnen plaatsen. Bij de meeste paarden komt er al snel enige vorm van acceptatie. Dan worden ze bijvoorbeeld zen of slaperig. Binnen een paar minuten weet je vaak al hoe je paard reageert. Het is dus verstandig om de eerste paar minuten bij je paard te blijven en te kijken hoe je paard reageert. 

Als je paard de deken als prettig ervaart, dan kun je de deken prima op laten. Er zijn enkele paarden die zenuwachtig reageerden in het begin. Echter, de paardeneigenaren gaven later aan dat ze blij waren dat ze hebben doorgezet, omdat hun paard er nu enorm belang bij heeft. 

Kun je een outdoor deken over de Therapy deken heen leggen? 

Ja dit is mogelijk. Er zitten bevestigingspunten aan de Therapy deken, waar je een Bucas outdoor deken aan kunt bevestigen. Je kunt de Therapy deken dus als staldeken gebruiken en als onderdeken. De deken geeft ongeveer 15 graden extra warmte.