Onderhoud Passier producten

Goed onderhoud van al je leerproducten, waaronder ook de Passier leerproducten zoals hoofdstellen, singels en zadels is erg belangrijk. Zeker als het leer direct in contact komt met de huid van het paard, dan is regelmatig reinigen van leer noodzakelijk.

Net zoals bij je huid, moet je eerst reinigen en daarna voeden. Zadelzeep is binnen het onderhoud het belangrijkste, hiermee verwijder je zouten van zweet. Zout kan het leer namelijk uitdrogen. Leer wat soepel is beweegt mee, leer wat hard is knapt kapot. Daarnaast verwijderd de zeep ook stof (fijne zanddeeltjes) die een schurend effect hebben.

Zadelzeep en zadelbalsem

Het advies is om het leer 1 x per week te reinigen, bij intensief gebruik dagelijks reinigen aan te raden. Hoe meer water je gebruikt tijdens het reinigen, hoe langer het duurt voordat het leer droog is. In de Passier zeep zitten al iets van voedende bestanddelen in.

Het leer moet eerst droog zijn, mocht je er weer iets op willen smeren wat er ook weer intrekt. Let op: nooit leer versneld drogen met warmte bronnen zoals kachels, blowers etc.

Een koe maakt huidvet aan en dit huidvet zorgt ervoor dat de huid soepel blijft, vocht- en vuil werend is. Door het leer te voeden met Passier leerbalsem blijft het leer soepel, je voegt als het ware huidvet toe. Advies is om de leerbalsem 1 x per maand te gebruiken. Ook hier, bij intensief gebruik is 1 x per week aan te raden.

Het advies bij aankoop van alle leer producten; direct goed voeden met Passier Balsem. Verder mogen zadelkussens en zadelzittingen nooit met leerbalsem ingevet worden, enkel schoonmaken met zadelzeep.

Mocht je twijfelen over de kwaliteit van Passier producten, dan kun je jouw product altijd in de fabriek in Duitsland laten beoordelen.